Wim Eek

"Hij heeft een Rotterdamse manier van werken: mouwen opstropen en aanpakken.""Ik ben pas tevreden als het resultaat duurzaam is.""Wim kan op eenvoudige wijze ingewikkelde dingen uitleggen.""Wim heeft een indringende manier van werken, maar altijd met oog voor mensen."

Wim is 'plug and play'

 

VolkerWessels Telecom Services is het jongste bedrijf van VolkerWessels Telecom (VWT). Dit specifieke bedrijfsonderdeel is ge-insourced van KPN. Wim Eek is hier vanaf 2013 in de volle breedte ingezet, ter ondersteuning van directeur en de toenmalige controller. Rob Hutjens, manager control van VWT: "Wim is 'plug & play: als hij weet wat hij doen moet, kun je hem loslaten. Hij is operationeel en uitvoerend heel goed en heel snel."

 

vwt hutjes hulsmanWim heeft al een aantal opdrachten bij VWT op zijn CV staan. Als je voor de vierde keer dezelfde interimmer inhuurt, is dat dan nog steeds een bewuste keuze? Hutjens: "Zeker. Het rendement van externen die het bedrijf kennen, ligt hoger. We koesteren mensen waar we prettig mee gewerkt hebben, zoals Wim."

 

Nog een keer
Een week na het beëindigen van zijn eerste opdracht bij VWT Services wordt Wim weer gevraagd om de (inmiddels opgevolgde) controller te ondersteunen bij de dagelijks voorkomende werkzaamheden, zodat deze zijn focus kan leggen op zijn werkzaamheden als business controller. Voor Wim kwam er nog een extra opdracht bij: het inregelen van het inkoopproces.

 

Samenwerking financiën en ICT
Bij deze vervolgopdracht heeft Wim nauw samengewerkt met Reinier Hulsman, ICT architect, van 4-Axes. Hij had de systemen (Link2 en BaanIV ERP) al ingericht toen Wim kwam. De twee 'externen' verstaan elkaar goed. Hulsman: "Onze overlap is de affiniteit die we hebben met elkaars expertise. Het zwaartepunt van Wim ligt aan de kant van de financiën, hij heeft data nodig om goede analyses te kunnen maken. Mijn zwaartepunt ligt bij de processen en systemen, die deze data produceren."

 

Inhoudelijke discussies
Als controller is Eek op zoek naar besturings-, verantwoordings- en procesinformatie om de strategische en operationele doelstellingen van de organisatie te realiseren. Die informatie moet betrouwbaar zijn én tijdig beschikbaar zijn. Hulsman: "Wim heeft een duidelijke mening over welke data hij nodig heeft. Dan komen er kritische vragen waarom een systeem op die manier is gebouwd. We redeneren andersom, maar op hetzelfde abstractieniveau. We snappen waarom de ander zich drukt maakt om iets. Dat levert goede inhoudelijke discussies op. Wim is vasthoudend en scherp, maar altijd prettig in de communicatie."

 

Grote data sets
Naast het inregelen van het inkoopproces hebben Eek en Hulsman zich gebogen over het werken met grote data sets in Excel PowerPivot, met als resultaat goede performance modellen. Hulsman: "Hier komen Finance en ICT bij elkaar en zijn we samen opgetrokken. Wim heeft hij me hier geweldig in uitgedaagd. Dat werkte fantastisch, we hebben samen in heel korte tijd mooie resultaten opgeleverd!"

 

Een echte controller
Hutjens: "Wim is een echte controller: hij kan heel snel overzicht brengen in een onoverzichtelijke hoeveelheid data. Hij is in staat om een visie te vertalen in praktische rapporten. Daar is hij de geschikte man voor."

 

terug naar: Anderen over WE