Wim Eek

"Hij heeft een Rotterdamse manier van werken: mouwen opstropen en aanpakken.""Ik ben pas tevreden als het resultaat duurzaam is.""Wim kan op eenvoudige wijze ingewikkelde dingen uitleggen.""Wim heeft een indringende manier van werken, maar altijd met oog voor mensen."

"Wij waren op zoek naar financiële expertise"

 

heleen_sluijsHeleen Sluijs, algemeen directeur van Liquimondo, was medio 2010 op zoek naar een controller, omdat haar bedrijf een enorme groei doormaakte. Aan Wim Eek legde ze de vraag voor het administratief financieel systeem bedrijfsklaar te maken voor deze groei en de interne processen in te richten. Aan deze klus werkte hij zes maanden.

 

“Op het moment dat we de overstap maakten van één bedrijf naar een holding met deze vijf bedrijven, hadden we behoefte aan financiële expertise. Bij kennissen vertelde dat ik op zoek was naar een controller en zo kwam ik in contact met Wim Eek. Mijn bedrijf Romae bestaat al 12 jaar. Het is een detacheringbureau voor webredactie en content management. Vorig jaar heb ik een breed dienstenpakket om Romae heen opgezet, om de kwaliteit en de dienstverlening binnen de wereld van content te kunnen blijven bieden. Dat is Liquimondo geworden, een holding zonder eigen activiteiten. De activiteiten vinden nu plaats binnen vijf contentbedrijven, die ik heb opgericht onder de vlag van Liquimondo.*)

 

Planmatig
“De directeuren van de bedrijven hebben in eerste instantie de taak om opdrachten binnen te halen. Ondertussen richtte Wim het administratief systeem in en de interne processen. Daarbij kijkt hij goed naar missie, visie, de doelstellingen van het bedrijf. Dat pakt hij heel gestructureerd aan. Hij kijkt daarbij ook naar wat er al is gedaan. Hij heeft in die periode ook de eerste versie van de begroting voor de nieuwe directeuren opgezet. Eigenlijk heeft hij alles klaargezet op financieel administratief gebied, zodat de controller die we nu in dienst hebben, er mee verder kan.”

 

Vakman
“Wim is een vakman. Zoals je kunt zien op zijn CV, heeft hij enorm veel ervaring. Hij brengt veel kennis mee. Het is geen man die op routine drijft. Hij is enthousiast en heeft vol energie zijn tanden in de opdracht gezet. Daarnaast is zijn betrokkenheid zeer hoog. Dat is prettig in de samenwerking. We hebben hard gewerkt en veel gelachen."

*) Deze bedrijven hebben ieder een eigen specialisatie: Romae, tekst; E-ditore, e-magazines; Azzugia, mobiele content en applicaties; Videamo, online videoproducties en Benissimo, e-books en e-readers. Zie www.liquimondo.nl

 

terug naar: Anderen over WE