Wim Eek

"Hij heeft een Rotterdamse manier van werken: mouwen opstropen en aanpakken.""Ik ben pas tevreden als het resultaat duurzaam is.""Wim kan op eenvoudige wijze ingewikkelde dingen uitleggen.""Wim heeft een indringende manier van werken, maar altijd met oog voor mensen."

wilma beuze"We kunnen nu aantonen hoe de kosten zijn opgebouwd en wat we ons toerekenen."

 

Wilma Beuze, teamleider bedrijfsvoering bij de gemeente Duiven, staat begin 2013 voor een grote uitdaging. Tijdens een grote organisatieverandering moet de begroting opgemaakt worden, op basis van kostprijsberekeningen. Wilma belt Wim Eek. Hij blijkt de juiste man op het juiste moment.

 

"Een grote organisatieverandering is ingezet. We zijn overgegaan van sectorgericht naar procesgericht werken. Dat was een hele omslag, ook in de cultuur. Bij de gemeente zijn we gewend om dienstbaar te zijn aan de burger, niet om te denken in kostprijzen. Maar dat is wel wat van ons verwacht wordt. We moeten ons kunnen verantwoorden."

 

Toveren met Excel
Voor de begroting was 'er wel een excelbestandje', kreeg Wilma door. "Die moet alleen wat aangepast worden." Maar dat bleek eenvoudiger gezegd dan gedaan. Wim heeft het omgetoverd tot een omvangrijk bestand, met veel tabjes en linkjes. Het bestand bevat alle informatie die we nodig hebben om kostprijzen te berekenen. Deze informatie, met formules en koppelingen geeft het gewenste resultaat. We kunnen nu aantonen hoe de kosten zijn opgebouwd en wat we ons toerekenen."

 

Combinatie van kennis
Wim kon in een kort tijdsbestek deze klus klaren. "Hij heeft ervaring bij de overheid, is financieel goed onderlegd en hij is ontzettend goed in Excel. Die combinatie was precies wat we nodig hadden. Een ict-er zou dit niet kunnen in zo'n korte tijd, die moet je eerst van alles uitleggen over de organisatie en hoe het hier werkt."

 

Snel schakelen
Gemeente Duiven is tevreden. "Wim heeft snel in de smiezen wat de vraag is en waar het probleem ligt. Hij kijkt goed, luistert goed, stelt gerichte vragen. Hij had een halve dag nodig om inzicht te krijgen, om zich het probleem eigen te maken en kon toen zelfstandig aan de slag gaan. Binnen de afgesproken tijd heeft hij de opdracht opgeleverd, inclusief het testen en de presentatie. Met Wim is het snel schakelen."

 

terug naar: Anderen over WE