Wim Eek

"Hij heeft een Rotterdamse manier van werken: mouwen opstropen en aanpakken.""Ik ben pas tevreden als het resultaat duurzaam is.""Wim kan op eenvoudige wijze ingewikkelde dingen uitleggen.""Wim heeft een indringende manier van werken, maar altijd met oog voor mensen."

koppen"Wim heeft de kennis en kunde om een stabiele basis neer te zetten."

 

VolkersWesselsTelecom (VWT) Services *) wordt in 2013 opgezet onder leiding van directeur Franklin Koppen. "We zochten iemand die kon helpen bij het ontwikkelen en opzetten van de financiële administratie en de nieuwe werkwijze kon faciliteren. Wim Eek werd ons vanuit het concern aanbevolen, omdat hij kan zorgen voor een stabiele basis. Daar is hij in geslaagd."

 

Koppen: "Het bedrijf is anderhalf jaar geleden vijf maal groter geworden. Er werken zo'n 400 mensen over vier regio's. Dat betekende voor de controller niet alleen meer werk, maar de werkzaamheden werden ook aanzienlijk complexer en moesten deels opnieuw worden opgezet. De toenmalige controller redde het niet alleen. We zochten iemand die de kennis en kunde heeft om de basis neer te zetten. Wim heeft binnen VWT bij verschillende onderdelen gewerkt en heeft laten zien wat hij waard is. Zijn financiële en business kennis zijn goed en zijn reputatie op gebied van Excel en data-analyse snellen hem vooruit. Hij kent de klappen van de zweep."

 

Inwerken en ondersteunen
In de periode dat Wim bezig is om de basis voor de financiële administratie te ontwikkelen en uit te rollen, vertrekt de controller om opgevolgd te worden door Peter Kieft. Hij wordt door Wim ingewerkt en ondersteund, zodat Peter zich kan focussen op issues waar hij zich als business controller mee moet bezighouden.

 

kieftResultaat en focus
De ervaringen van Koppen en Kieft in de samenwerking met Wim zijn positief. "Dat is heel prettig verlopen. Wim is collegiaal, flexibel, resultaatgericht en gefocust. Daarnaast is hij is benaderbaar en toegankelijk, ook voor andere disciplines in het bedrijf. Dat vinden wij erg belangrijk. De deur van ons kantoor staat altijd open, voor iedereen. Als controller moet je willen weten wat er speelt op de werkvloer. Je moet kunnen zien dat bijvoorbeeld de monteurs wel de juiste gegevens aanleveren. Als dat niet goed gebeurt, dan moet je dat kunnen signaleren. Anders werk je met onjuiste informatie."

 

Meer dan data
Een controller levert meer op dan alleen betrouwbare informatie. Franklin Koppen: "Een goede controller zorgt voor inzicht, op basis waarvan ik kan sturen op resultaat. Dat gebeurt middels rapportages en analyses, maar een goede controller is ook een sparringpartner en adviseur, die gevraagd en ook ongevraagd advies en richting geeft. Wim is hier als financieel controller ingezet, maar in de eerste fase van de opdracht heeft hij ook onderdelen van de rol als business controller op zich genomen. Die kwaliteit heeft hij ook."

 

Business controller
Een tweede (financial) controller komt binnenkort het vaste team versterken. Voor interimmer Wim Eek zit zijn taak er bijna op. Koppen: "Ik zou Wim zeker ook willen aanbevelen als business controller. Hij heeft bij ons laten zien dat hij dat uitstekend kan. Wim is erg ontwikkelingsgericht. Een nieuwe uitdaging zal hem nog gretiger maken dan hij al is."

*) In Nederland ligt ruim 1,7 miljoen kilometer aan kabels en leidingen onder de grond. Het correctief en preventief onderhoud hiervan wordt uitgevoerd door VolkersWesselsTelecom (VWT) Services. Van storingen op straatniveau tot grote storingen en schades aan complexe koper- en glasvezelnetwerken. Bron: www.vwtelecom.nl.

 

terug naar: Anderen over WE