Wim Eek

"Hij heeft een Rotterdamse manier van werken: mouwen opstropen en aanpakken.""Ik ben pas tevreden als het resultaat duurzaam is.""Wim kan op eenvoudige wijze ingewikkelde dingen uitleggen.""Wim heeft een indringende manier van werken, maar altijd met oog voor mensen."

bart fleerBart Fleer is Manager Operations bij BAM Infra Verkeerstechniek. Hij was op zoek naar een financieel interimmer, die naast hem de financiële kant van het management op zich zou nemen. Hij vond Wim Eek. "Het ontbrak ons aan inzicht in de financiële situatie. Wim heeft zaken gestructureerd en de vinger op de zere plek gelegd. Dat is echt zijn kracht."

 

"We stonden voor grote uitdagingen binnen de organisatie. De controller van BAM Infra Verkeerstechniek vond elders binnen het bedrijf een nieuwe functie. Omdat we snel de functie moesten invullen, gingen we op zoek naar een interimmer. We hebben een aantal mensen uitgenodigd. Wim overtuigde in de gesprekken met zijn kennis en zijn pragmatische aanpak die aansluit bij mijn denkwijze. Hij is enorm ervaren in zijn vak. Dat hadden we nodig."

 

Snelheid
Bart en Wim stonden voor de taak om de financiën aan te laten sluiten bij de veranderende organisatiestructuur, zodat er beter gestuurd kon worden op de financiën. "Wim is enorm ervaren in zijn vak en hij is heel snel. Snel in het doorlopen van managementsystemen, snel in het vinden van de hiaten hierin."

 

Projectcontollers
Wim stuurde een team van projectcontrollers aan. "Dat heeft hij echt naar ander plan gebracht. Hij heeft de vinger op zere plek gelegd. Mensen hebben hierdoor echt stappen gezet. Dat is een waardevolle ontwikkeling. Elk team heeft nu inzicht in uitgaven en inkomsten."

 

Excel
Net als bij de vorige interimopdrachten van Wim zijn ze ook bij BAM Verkeer Infra blij met de Excel kennis van Wim. "Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt! Wim kan heel snel de materie inzichtelijk maken door het om te toveren in overzichtelijke Excel bouwwerken."

 

Duurzaam resultaat
Wim is in maart 2017 gestart. Eind augustus 2018 loopt de opdracht van Wim bij BAM af. "Die periode is te kort om alles te veranderen, maar het belangrijkste is dat het inzicht is ontstaan. Daar kunnen de vaste mensen in de organisatie weer verder mee. Dat is een duurzaam resultaat."

 

Plezierige vakidioot
Met zijn enorme kennis, ervaring en zijn passie om orde op zaken te stellen zal hij ongetwijfeld weer een interim job vinden, denkt Bart. "Maar waar hij ook in kan excelleren, is in de rol van consultant. Dan zit hij nog dichter bij de kern van zijn vak. Hoe meer hij daarmee bezig kan zijn, des te blijer hij wordt."

 

terug naar: Anderen over WE