Wim Eek

"Hij heeft een Rotterdamse manier van werken: mouwen opstropen en aanpakken.""Ik ben pas tevreden als het resultaat duurzaam is.""Wim kan op eenvoudige wijze ingewikkelde dingen uitleggen.""Wim heeft een indringende manier van werken, maar altijd met oog voor mensen."

leo helgers 200Leo Helgers is divisiedirecteur Telecom & Installaties bij Baas B.V. “Wij zochten een sterke financiële man om de ontbinding van een VOF in goede banen te leiden. Wim Eek heeft op doortastende en krachtige wijze duidelijkheid geschapen in een zeer complex traject.”

 

Onderverdeeld in drie regio's levert Baas BV ondergrondse infrastructuur voor data, water, gas en elektra, voornamelijk in opdracht voor nutsbedrijven. De divisie Telecom & Installaties werkt landelijk en zorgt naast de ondergrondse infrastructuur ook voor gebouw gebonden installaties. Leo Helgers: "We leveren een heel breed pakket. Van voorzieningen om het verkeer te regelen voor Rijkswaterstaat tot steunpunten voor datavoorzieningen in complexe omgevingen, waaronder bloemenveiling Aalsmeer en Schiphol. We onderscheiden ons door het leveren van een totaalpakket in ondergrondse- en bovengrondse infra."

 

VOF ontbinden
"We zochten een financieel sterke man die de afwikkeling van de ontbinding van een VOF in goede banen kon leiden. Een heel complex traject. Er was veel onduidelijkheid in de boeken. In die situatie heeft Wim snel duidelijkheid geschapen. Hij heeft op doortastende en krachtige wijze de onzekerheden ontzenuwd en de jaarrekening van de VOF sluitend gemaakt."

 

Budgetjaarplan
"Daarnaast heeft hij het budgetjaarplan opgesteld voor 2019. Hij hield een logboek bij wat hij noteerde waarom hij wat deed, totdat we bij de definitieve versie kwamen. Hij is daarin consciëntieus. Daar hebben we nu nog steeds profijt van; we kunnen altijd even nazien waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt."

 

Risicoprofielen
De samenwerking tussen Leo en Wim verliep soepel en plezierig. "Wim had goed gevoel voor mijn volle agenda. Overleggen waren altijd to the point. Hij heeft aan een half woord genoeg. Wat bijzonder prettig is, is dat hij in staat is om complexe informatie beknopt te visualiseren. Hij snapt het informatieniveau van de ander. Je krijgt de informatie op maat, precies wat je op dat moment nodig hebt en hoe je het nodig hebt."

 

Ervaring
Wim 's ervaring binnen infrabedrijven kwam van pas. "Wim is bekend met de risicoprofielen binnen projecten. Hij weet hoe de financiële risico's binnen infra lopen. Wim is heel alert op afwijkingen in de beginfase. Maar belangrijker is dat een financial kennis en vakmanschap heeft. Bij Wim hadden we toevallig beide!"

 

Kritisch en professioneel
"Wat ik waardeer in Wim is dat hij geen 'gewenst gedrag' vertoont, hij praat niemand naar de mond. Hij is kritisch op de doelstellingen. Ook in de lijn naar boven. Hij rapporteerde niet alleen naar mij maar ook naar de CFO. Als er keuzes werden gemaakt waar hij het niet mee eens was, dan maakt hij wel zijn punt, maar hij is professioneel genoeg om de keuze van de organisatie te respecteren."

 

Typisch Wim?
"In die rol van onafhankelijke professional is hij ook op zijn best. In een team waar hij een van de rest is, met een vergelijkbaar takenpakket, maak je niet optimaal gebruik van zijn kracht. Hoe complexer de situatie, hoe gedrevener hij is om alles weer 'in control' te krijgen. Bij ons heeft hij in een zeer korte tijd kwalitatief goed werk geleverd."

 

terug naar: Anderen over WE