Wim Eek

"Hij heeft een Rotterdamse manier van werken: mouwen opstropen en aanpakken.""Ik ben pas tevreden als het resultaat duurzaam is.""Wim kan op eenvoudige wijze ingewikkelde dingen uitleggen.""Wim heeft een indringende manier van werken, maar altijd met oog voor mensen."

Karin Driessen en Corné Lolkema zochten een interimmer die kon helpen om de divisie Sanquin Plasma Products B.V. (SPP) te ontvlechten van Stichting Sanquin Bloedvoorziening. Die vonden ze in de persoon van Wim Eek. “Wim heeft ervaring met vergelijkbare trajecten en hij heeft de nodige kennis die nodig was om de financiële administratie te ontvlechten.” Een complex traject, dat naar volle tevredenheid is verlopen: “Ik zou hem zo weer vragen.”

 

SPP is een farmaceutisch productiebedrijf dat geneesmiddelen uit bloedplasma produceert en exporteert over de hele wereld. Het was tot voor kort onderdeel van Stichting Sanquin Bloedvoorziening, waar Karin Driessen CFO van is. Corné Lolkema is manager Business Control van SPP.

 

Verzelfstandigen
De opdracht voor Wim was om een zelfstandige financiële administratie voor SPP op te zetten, samen met een nieuw team dat hij begeleidde naar de nieuwe situatie. “Deze medewerkers zijn op vrijwillige basis naar SPP gekomen, gemotiveerd en zin in een nieuwe uitdaging. In de Stichting waren ze gewend om specifieke taken te hebben in een centrale afdeling. Binnen SPP moeten ze allround worden en alle werkzaamheden doen: crediteuren, debiteuren, klanten bellen, factureren, et cetera. Wim heeft ze hierin begeleid en getraind.”

 

Dubbele rol
SPP heeft nu eigen processen, eigen systemen en eigen werkstromen, die los staan van Stichting Sanquin Bloedvoorziening, waar SPP gebruik maakte van de centrale Finance afdeling. Een grote verandering en een complex traject, waarbij de brede kennis van Wim goed van pas kwam. Wim was hoofd financiële administratie ad interim. Doordat hij in vorige functies ook controller is geweest kan hij de samenwerking tussen control en administratie goed vormgeven. Het had een risico kunnen zijn dat Wim ook op de stoel van de controller ging zitten. Dat is niet aan de orde geweest. Het bleek zelfs uiterst praktisch! Omdat Wim zelf ook controller is, heeft hij aan een half woord genoeg. Hij weet welke informatie nodig is.”

 

Inspirerend
Wat is ‘typisch Wim Eek’? “Zijn pragmatisme. Niet te lang denken, maar doen. En hij is heel erg hands on. Zijn manier van werken valt op, het wordt gezien én overgenomen.” Het is niet alleen de kennis en ervaring waardoor Wim in relatief korte tijd zijn opdracht kan vervullen. “De manier waarop hij zijn werk doet, dat werkt als voorbeeldgedrag. Hij stelt zich ondergeschikt op ten aanzien van de medewerkers. Zo zet hij mensen in beweging.”

 

Wim Eek is tot en met juni 2020 hoofd financiële administratie a.i. bij SPP. Daarna is hij beschikbaar voor een nieuwe interim functie.

 

terug naar: Anderen over WE